Ked' ale dente, tak domáce!
S manželom milujeme Taliansko. Fascinuje nás spôsob akým plynie čas v tejto krajine, fascinuje nás talianský prístup k životu. Obaja sme vášniví taliančinári a mimo to i gastro nadšenci. Milujeme taliansku kuchyňu a po rokoch života v tejto krajine sme sa rozhodli presťahovať do našej domoviny a rozbehnúť si biznis s talianskymi potravinami. Alebo teda z ich dovozom do našej krajiny. Zásobujeme reštaurácie či obchody, ktoré majú o taliansky sortiment záujem. Mimo to sme si rozbehli malú dielňu na výrobu domácich, čerstvých cestovín. Cestoviny zbožňujeme a vieme ich robiť aspoň na 50 spôsobov! Raz o nich podľa mňa napíšeme aj knihu.
Nakúpili sme si teda výrobníky cestovín, aby sme zvládali obhospodáriť viacero gastro zariadení. Tieto výrobníky, to sú Vám teda pomocníci. Obsahujú rôzne nadstavce na výrobu základných druhov cestovín. Moje najobľúbenejšie sú penne, manžel zase miluje špagety. Sme klasici. Takto vyrobené, domáce špagety majú svoje výhody i nevýhody. Výhodou je, že viete čo jete. Ďaľšou je, že ich zjete menej, lebo sú sýtejšie než tie sušené. Na druhej strane však sušené môžete doma skladovať snád' aj roky, tieto čerstvé sa musia skonzumovať do pár hodín, poprípade dní. Všetko záleží od typu cestoviny. Cestoviny si na tomto stroji možno robiť z rôznych typov múky. Všetko závisí od chuťových či výživových preferencií.
Dúfam, že nás výroba cestovín nikdy neomrzí. Ak sa nám bude takto dariť, okrem vlastných cestovín či talianskych produktov by sme naše portólio chceli rozšíriť ešte viac. Mám partiu kamarátov, ktorí sú tiež vášniví turisti. Majú prelezené celé Taliansko a láka nás myšlienka organizovať výlety a dovolenky pre slovákov v Taliansku. Uvedomujeme si že ide o úplne iný trh a portólio služieb budeme mať asi široké, nebudeme v tom ale sami. Dvaja by sme toľko aktivít určite nestíhali.